Preguntes freqüents

Per tenir accés a una comparseria de la Patum Infantil, es pot accedir mitjançant 2 vies:

1- Presentar-se al sorteig, el dia que s’apunten els nous inscrits

2- En el cas de ser un fill/nét de cuidador, es pot utilitzar aquesta opció, sempre i quan es compleixin el següents requisits:

  • El cuidador ha de fer més de 3 anys que està en comparsa
  • El cuidador ha d’estar en actiu i a la vegada ha de tenir la camisa oficial de la Patum Infantil
  • El fill/nét del cuidador mai ha utilitzat aquest sistema per entrar

En aquest cas, el fill/nét de cuidador es saltarà el sorteig i entrarà de forma directa, depenent de les vacants del dia anterior del sorteig.
Aquest privilegi es dóna per agrair la tasca dels cuidadors que durant un mínim de 3 anys  assisteixen als assajos, ensenyen i transmeten els seus coneixements i es  comprometen en la comparsa durant tota la Patum Infantil, sense rebre cap tipus retribució.

Un cop utilitzat aquest comodí, si el fill/nét  vol tornar a fer el cicle de la Patum Infantil, no el podrà fer servir i s’haurà d’apuntar com un nou inscrit i participar en el sorteig per  entrar.

El nen/a inscrit en comparsa, té 3 anys de participació. El 4rt any ha de descansar o bé té la possibilitat de fer de ple.

Quant un inscrit o fill/nét de cuidador entra a formar part d’una comparsa, durant 3 anys seguits té el dret de tenir una plaça per fer la Patum Infantil. No obstant, es pot perdre la plaça en els casos que:

  • El nen/a, pot continuar en comparsa dins del cicle, però vol canviar de comparseria. Com que va per sorteig, es pot donar el cas remot que no tingui sort en entrar en una comparsa nova i desprès no tingui accés a la seva anterior comparsa.
  • El nen/a, està en comparsa, es salta un dels 3 cicles, perd l’antiguitat i la plaça, havent-se de tornar a presentar-se mitjançat el sorteig.
    Si és fill/net de cuidador i s’ha utilitzat el comodí per entrar, igualment haurà d’anar a sorteig.
  • El nen/a està en comparsa, no es presenta perquè vol descansar durant un d’aquests 3 anys. Les places no es reserven i tal com hem comentat, en no fer els 3 anys seguits, perd la seva antiguitat i la seva plaça.
  • Si el nen/a ha fet els 3 anys en comparseria, el 4rt any ha de descansar i només pot optar a participar amb la comparsa dels plens.

Els cicles, no són acumulables. El fet d’estar 2 anys en comparsa i saltar-se un cicle, no vol dir que encara queda pendent 1 any d’estar en comparsa. Tot el contrari, el haver faltat en la continuïtat dels 3 anys, es perd la plaça i l’antiguitat.

Documentació

Mides i accèss de participació

Mides Patum Infantil

Aquí podeu comprovar la mida mínima i màxima que s’ha de tenir per accedir a cada comparsa.

Mides per comparsa

Funcionament del sorteig de la Patum Infantil

Funionament del sorteig

Documentació sobre el funcionament del sorteig en comparses i plens de la Patum Infantil.

Funcionament del Sorteig

Comparses i components

Comparses i cuidadors

Quines comparses hi ha? Qui són els caps de colla i cuidadors de la Patum Infantil? Aquí t’ho expliquem!

Comparseria

Normativa de funcionament intern

Normativa Interna

Documentació sobre el funcionament intern de tots els cuidadors de la Patum Infantil.

Normativa interna