La Patum de les andròmines

Quan s’ensuma olor a Patum, a molts terrats i menjadors de cases sovintegen salts i reinterpretacions de la festa ben particulars. Són molts els nens i nenes que tenen figures fruit de regals de reis, aniversaris o de manualitats en el cas dels més traçuts. La Patum Infantil i els Castellers de Berga uneixen esforços i proposen una nova activitat: LA PATUM DE LES ANDRÒMINES. Una Patum entranyable i diferent en què es convida a tots els nens i nenes a portar aquests gegants, nans, guites, cavallets, etc de casa per fer Patum tots plegats.

La unió de les dues entitats berguedanes preveu actes durant tota la tarda/vespre del divendres 25 de maig.
Les activitats començaran a les 19 hores amb els assajos de la Patum Infantil, que s’ubicarà en el cas antic de la ciutat, entre…
– Plaça de Sant Joan (comparsa dels gegants)
– Plaça del forn (Turcs i Cavallets, i Àliga)
– Carrer del Balç (Nans Nous i Nans Vells)
– Plaça de les Cols -plaça mossèn Huch, darrera el mercat municipal- (Tabal, Àngels, Maces i Guites)

En aquesta ultima plaça (Plaça de les Cols), es posarà punt i final dels assajos d’aquest any de la Patum Infantil amb una tanda de tirabols.
A continuació, a la mateixa plaça de les Cols hi haurà un sopar popular on durant el sopar, els castellers faran un assaig en versió reduïda.

Els tiquets pel sopar popular es poden comprar anticipadament el dimecres durant els assajos de la Patum Infantil, al bar el Kóm Intramuralla i als assajos dels Castellers de Berga, a un preu de 4 € i inclouen un entrepà de tastet i refresc.

I per acabar el dia, a les 21:30 aproximadament començarà la Patum de les Andròmines, una Patum complerta d’allò més curiosa i participativa.

Activitats durant el dissabte

Durant tot el dissabte al Cine Catalunya hi haurà exposat el bestiari de la Patum Infantil acompanyat d’una projecció en pantalla gegant. I al mateix dissabte a partir de les 18:00 h hi haurà l’assaig casteller especial per acabar de preparar la important diada de l’endemà, la diada castellera dels Quatre Fuets.

Organitzadors

La Patum de les Andròmines és una proposta organitzada conjuntament per la Patum Infantil i les Castellers de Berga i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga, la Penya Boletaire de Berga, Pabevsa i Càrniques Valldan.

Patum Infantil i Castellers de Berga