Canvi d’ubicació en l’Assaig General de la Patum Infantil 2017

El passat 22 d’Abril, es va realitzar una reunió de cuidadors i Caps de Colla. En l’acte, hi va poder assistir la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia.

En aquesta reunió es van presentar totes les novetats d’enguany i es va explicar la normativa del foc, entre molts altres temes.

Una de les novetats molt importants (on l’encarregada de fer aquesta presentació va ser la mateixa Regidora de Cultura), és el canvi d’ubicació de l’assaig general de la Patum Infantil.
Des de fa uns anys i fins avui, només es feia a la Residència Nostra Senyora de Queralt, residència coneguda popularment com a “Les Germanetes”.

La Regidora de Cultura, va destacar la Patum Infantil com un model d’integració i cohesió social, pel fet de congeniar amb tota la gent ja siguin joves com grans, que l’admiren i la respecten.
Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Berga, han fet tot el possible perquè aquest assaig general pugui ser una realitat i així per primera vegada i creant un precedent històric, la Patum Infantil alternarà els assaigs generals entre la Residència Nostra Senyora de Queralt amb la Residència de Sant Bernabé.

Com va sorgir l’idea de canviar d’ubicació?

 La Directora Assistencial del centre de la Residència de Sant Bernabé, Ester Cardona, tot i tenir assumit que històricament sempre s’havia fet l’assaig general de la Patum Infantil en una altre ubicació, un familiar proper li va fer el comentari: “llàstima que aquí no la podrem veure mai…”.

Arrel d’aquest comentari, l’Ester es va plantejar una pregunta que no s’havia fet mai: “Per què la Patum Infantil no pot fer també el seu assaig general aquí a la residència?” Així doncs, l’Ester va contactar amb l’Associació de la Patum Infantil i va realitzar aquesta petició.

En una de les moltes reunions que fa l’Associació de la Patum Infantil es va suggerir aquesta proposta, tots els membres de la Junta i de forma unànime, van votar a favor de la mateixa.

A partir d’aquí, els responsables de l’Associació van programar una reunió conjuntament amb la Regidora de Cultura i també amb la Directora Assistencial de la Residència de Sant Bernabé per poder fer possible aquesta petició. La bona sintonia que es va tenir amb totes les parts implicades, ha obtingut com a resultat que la gent gran de la residència per primera vegada, aquest any podran veure d’aprop la Patum Infantil el pròxim dijous 8 de Juny a les 18h.

La Patum Infantil amb la gent gran

En l’actualitat, podem trobar a les residències, gent gran amb grans símptomes de demència. L’Ester ens va explicar una anècdota que li va fer reflexionar:

“quan el dimecres el migdia durant la passada del passacarrers de l’any passat, em vaig trobar amb un resident, que en sentir el tabal, el va identificar perfectament dient-me: ‘PATUM’”.

Ser partícips de la festa, mostrar la il•lusió, els balls, les ganes dels més petits patumaires en fer-ho perfectament bé a tota la gent que viu i forma part del centre, incloent a les seves famílies que els vetllen dia rere dia, el fet de poder gaudir de tot el que transmet la Patum Infantil a la Residència, fa que durant una estona, el món es pari i les persones més grans siguin per un moment, aquests nens que la viuen, la gaudeixen i se la fan seva.

Segueixe’ns a les Xarxes Socials

Ens pots trobar al Facebook

Ens pots trobar a l’ Instagram

Ens pots trobar al Twitter

Ultims tweets