El passat dissabte 25 de Juny, una delegació berguedana va assistir els actes d’apadrinament de l’Àliga petita de Reus.

Les ganes i la sensació de que era un dia especial, un dia històric, des del primer moment que ens vam retrobar tots a Reus, ja es va poder palpar en l’ambient de que seria un gran dia festiu.

Un cop descarregada la comparsa i els balladors estaven vestits, ens vam dirigir tots cap a la plaça de l’Ajuntament de Reus. Per així començar els actes establerts.

Tot i començar molt puntual, a les 10 del matí, es va fer la plantada del bestiari convidat a la plaça. Cada comparsa, tenia un lloc concret i específic per situar-se.

A les 10:15h es va donar lloc l’acte protocol·lari a la sala de plens de l’Ajuntament de Reus amb la presència de l’Alcalde, la Presidenta de la Colla Gegantera de Reus, el President del Col·lectiu Reusenc d’Acció Cultural i el President de la Patum Infantil.

Dins del mateix acte, es va fer entrega de diferents obsequis del CRAC de Reus envers a les comparses convidades i des de l’Associació de la Patum Infantil, es va regalar una careta de ple, característica de la festa de La Patum.

Tot seguit, es va donar pas a la presentació pública de l’Àliga petita de Reus. Amb una sortida d’allò més espectacular, a l’alçada de l’Àliga de la Patum Infantil, es van fer una reverència mútua. Al acabar, l’Àliga petita, va saludar també la seva altra padrina, la Mulasseta de Reus i es va situar al vell mig de la plaça per realitzar per primera vegada, el seu ball en públic.

A continuació, es va donar pas a la cerca vila. La finalització, va ser al mateix punt d’on es va començar, la plaça de l’Ajuntament i un cop hi van arribar totes les comparses, cada comparsa i per ordre dins la plaça, va realitzar el seu ball més solemne.
Com a traca final, totes les comparses van ballar de forma conjunta el tirabol de la Patum i la Marxa de l’Àliga de Reus.

Tirabol de la Patum
Marxa de l’Àliga de Reus
President del Crac i cap de colla de l'Àliga petita de reus

Desprès d’un matí molt intens, es va acabar amb un dinar popular i en la finalització del mateix, el president del CRAC de Reus juntament amb un dels cap de colla de l’Àliga petita, van ser obsequiats amb el ram de l’Àliga de la Patum Infantil utilitzat en tot l’acte festiu.

Marc Navarro amb els integrants de l'Àliga de la Patum Infantil

També cal destacar que el tècnic de cultura de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Marc Navarro, va tenir el detall d’obsequiar als portadors de l’Àliga de la Patum Infantil, amb una figura de goma de la comparsa de la Guita Gran de la Patum de Berga.

Agraïments

Des de l’Associació de la Patum Infantil de Berga, volem destacar el tracte rebut pel Col·lectiu Reusenc d’Acció Cultural i molt en especial al Pep Vivas, per l’atenció, el tracte i l’implicació que se’ns va donar, catalogada com a immillorable i excepcional.

Banda Simfònica de Reus
L'Ernest fent de músic

També volem fer extens el nostre agraïment a tots els integrants de la Banda Simfònica de Reus. Felicitar-los per la gran feina feta, per les hores d’assaig i dedicació que ha suposat tocar l’exigent música de La Patum i també per demanar-nos quina música tocar en tot moment i com no, deixar-nos tocar el bombo!! Moltíssimes gràcies a tots!!

També agraïr totes les gestions fetes pel Marc Navarro del Institut Municipal d’Acció Cultural i al Marc Sabaté secretari del CRAC de Reus. Sense la vostre ajuda amb la logística, no haguès estat un èxit!

I ja per acabar, a tots els medis de comunicació desplaçats el dia de l’event. Sense vosaltres, no s’hagués pogut donar la cobertura mediàtica tan a través de premsa,  televisió i nivell digital. Merci per cobrir-ho!

Segueixe’ns a les xarxes socials

Ens pots trobar al Facebook

Ens pots trobar al Google+

Ens pots trobar a l’ Instagram